Poziv na Euro-MayDay

Prekernost je današnja norma: začasno delo, nizka plačila in brezposelnost. Bodeča žica, uniforme in taborišča, ki ščitijo evropsko trdnjavo izključujejo in preganjajo na tisoče žensk, moških in otrok.

Policija in vojska sta na ulicah z kamerami in helikopterji. Kontrola je povsod, teroristični zakoni pa legitimirajo represijo. Mediji pokrivajo lonec, v katerem že močno vre. Obenem nas mediji prepričujejo, naj še naprej kupujemo. Scenarij se ponavlja. Plačujejo naši bratje in sestre iz juga, plačujemo pa tudi mi. Za prihajajoče generacije se obeta izginotje živalskih vrst, medtem ko banke razmetavajo z bilijonskimi vsotami…

Živimo v velikih časih, časih krize. Kakšne krize? Ekonomisti govorijo o koncu neoliberalizmu. Po letih »neobstoja alternativ« se »zahvaljujemo« bankam za razodetje – problem ni v denarju. Vse je mogoče. Lahko se borimo ali skrivamo. Nova družbena pogodba, povečana odtujenost, povečano izkoriščanje in povečana prekernost na vseh poljih življenja. Je upravljanje s prekernostjo katastrofa? Prekerno življenje je permanentna kriza, na katastrofo pa nam ni potrebno čakati.

Kriza je velik val, na katerem lahko deskamo ali se v njem utopimo. Naši boji se odvijajo v vsakodnevnem življenju. Pota naših bojev segajo onkraj nacionalnih meja, družbenih pogodb in spolne delitve. Naši boji so vidni. Naše družbene zahteve so jasne, ali pač? Povejmo Evropi in povejmo celemu svetu: radi deskamo in čas je za, da deskamo na valu krize. V času med 30. Aprilom in 1. Majem si bomo vzeli moč nazaj, nazaj si bomo vzeli kreativnost in hitrost. Mi in vsakdo, ki to hoče! Banke so vsepovsod, vladajo nad našimi življenji, četudi niso žive. Delniški trg nam kaže, da je potrebno poriniti le eno karto, da se sesuje vse.

Za letošnji MayDay vemo, kdo je naša tarča.
MAYDAY MAYDAY – NAJ ONI PLAČAJO KRIZO!

Vir/slika:
Anarchy Alive!
Euro-MayDay

Advertisements

Komentiraj

Filed under Uncategorized

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s